درمـان روانپزشکـی

همانطور که در بخش مشاوره روانپزشکی (Psychiatry) اشاره شد مطالعات بسیار پیشرفته ای در جریان است که نهایتا تشخیص بیماری های روانپزشکی را در سال های اخیر متحول کرده و به جای اتکا بر مشاهدات بالینی و توجه به شباهت ها و تفاوت های بیماری های مختلف (که روشی بسیار پرخطا و نادقیق است) بر اساس نتایج تصویربرداری از مغز و نتایج ژنتیک و دیگر شاخص های علمی، تشخیص و درمان پیشنهاد می کند. اما باید دانست که نتایج حاصل از این مطالعات هنوز بسیار جوان و ناآزموده هستند و به مفهوم واقعی کلمه هر روز دستخوش تغییر و تحول بسیار زیادی میشوند. به همین دلیل تا روزی که بتوانیم از نتایج این مطالعات در تشخیص و درمان بیماری های روانپزشکی استفاده کنیم، هنوز راه بسیار درازی باقی است. به همین دلیل روانپزشکان در سراسر جهان همچنان از راه مصاحبه و امتیازدهی مرسوم و سنتی برای تشخیص بیماری های روانپزشکی و نهایتا تجویز دارو استفاده می کنند. همانطور که اشاره شد این روش غالبا مایوس کننده است و فقط در موارد اندک و بیماری های علاج پذیرتر مثل اضطراب نتایج ملموسی خواهد داشت. بیشتر بیماری های روانپزشکی درمان موثری ندارند. مزمن شدن بیماری های روانپزشکی و عوارض جانبی گسترده و شدید داروها بر ناراحتی های قبلی که خود زمینه ساز بروز بیماری شده اند افزوده می شوند. امری که برای مبتلایان و خانواده های آنان بسیار ناامیدکننده و یاس آور است تا جایی که تعداد بسیاری نهایتا درمان را رها کرده و در مشکلات خود غرق می شوند.

دکتر حمیدیان با تجربه زیادی که در رویکردهای مختلف تشخیصی و روش های مختلف درمان بیماران روانپزشکی دارد، با دیدگاهی متفاوت از روش سنتی و متداول مصاحبه و تجویز دارو می تواند به شما کمک بکند که با تغییر دیدگاه و داشتن انتظارات واقع گرایانه به مقابله با بیماری های روانپزشکی بروید و نتایج بسیار بهتری بگیرید.

در این روش:

  • ابتدا با خانواده شخص مبتلا (اگر خانواده تماس گرفته باشند) یا خود فرد (اگر خود فرد مبتلا تماس گرفته باشد) مصاحبه انجام داده
  • سپس از خود فرد / اطرافیان شرح حال جداگانه تهیه می شود
  • آنگاه با تکیه بر به روزترین داده های روانپزشکی تشخیص احتمالی برای بیمار مطرح شده
  • جدا از برنامه دارودرمانی، برنامه مشاوره یا جلسات رواندرمانی (Psychotherapy) برای بیمار تهیه شده
  • انتظارات بیمار و خانواده را از درمان و روند بهبود واقعیت های علمی و آماری توضیح داده
  • و نهایتا برنامه حمایتی روانشناختی و مشاوره جداگانه برای خانواده بیمار ارائه می گردد